„Breaking news”, la Buzău

Cristi Bâgiu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, şi vicepreşedinte la PNL, ales în 2012 cu o majoritate confortabilă în dispăruta USL, în detrimentul lui Victor Mocanu de la PSD, anunţă într-o şedinţă a Biroului judeţean PNL că la alegerile prezidenţiale îl va sprijini pe Victor Viorel P.. Cu câteva zile mai înainte preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, George Scutaru, lansase o chemare către toţi primarii şi consilierii PNL prin care le cerea acestora să nu se lase momiţi de psd sau alte formaţiuni politice. Presa a reacţionat şi a cerut ca, oficial, aă se condamne gestul. Eu cred că G.Scutaru a fost explicit în chemarea lansată şi nu cred că ma era nevoie de altă  interventie prin care sa se condamne pozitia cuiva. Gestul lui Cristi Bâgiu, prin care a anuntat în fata biroului PNL si organizatiei municipale Buzau ca va sprijini pe Victor Viorel P. la prezidentiale, seamna cu cel al lui Boc, care o va sprijini pe Elena U. în aceeasi competitie. Si unul si celalalt fac sau faceau parte din aceeasi alianta. Boc n-a facut adeziune la PMP si nu stiu-nu cred-ca dl. Bâgiu a facut la PSD. Ambii-Bâgiu si Boc-si-ar pierde scaunele dacă o fac. Ei demonstreaza ca au dreptul la opţiune, că sunt liberi. Pentru noi, membrii PNL de rând, situatia e jenanta. Judecăţile care se fac (ca e santajat, ca a tradat, etc) nu au coerenţă în contextul evolutiei politice a judeţului nostru în ultimii 10 ani. S-o fi săturat omul de ceva, s-o fi plictisit, cine ştie.Optiunea lui Cristi nu angajeaza partidul si nu obliga pe nimeni. Regretabil e ca nu si-a exprimat-o la Bucuresti, în delegatia permanenta, mai de mult. Sau poate e una din dinamitele care au aruncat în aer USL-ul.

Să fim seriosi, nu exista un delict de opinie. Omul e liber sa acţioneze cum vrea si pe viziunea sau ideatica pe care o are. Momentan nu putem evalua consecinţele. Probabil vom vedea asta mai târziu. Ceea ce se demnonstreaza fără echivoc este ca ideologia politica a partidelor e subţire, subtire de tot.

Pentru mine personal si pentru prietenii mei liberali- care vorbesc de tradare- gestul e de condamnat . El reprezinta, dacă mai era cazul, confirmarea unui fapt caracteristic acestui neam MÂNDRU, că se trage din romani si daci si anume ca, de la Marcus Junius Brutus si până în ziua de azi, asa este scrisa istoria noastra-istoria trădărilor de neam si ţară… Toate din motive de câştig-de putere sau de arginti. Suntem în Anul Brâncoveanului si numai acesta comemorare este pe deplin lămuritoare. Asta-i sorgintea, ce sa-i faci, n-ai ce face! Vai de lume si de viata!

P.S. Am pus ghilemele la titlu deoarece am auzit despre intenţia lui Bâgiu de la alegerile europarlamentare, dar n-am crezut atunci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *